WWW.BRUTSELLOG.EU/NL

Dit restaurant vonden we door een tip in het vvv-krantje wat in ons hotel lag, en ook nadat we door verschillende horecakwartieren waren gelopen en tot de conclusie waren gekomen dat we “In de Bergen” het beste konden eten, zag er net wat netter uit allemaal.

Trattoria Mangeria serveert net de andere Italiaanse gerechten, maar wel authentiek!

Ook Trattoria Mangiare zag er erg net uit, zelfs chique. We konden lekker op het terras eten, wat besloten achter de zaak was, in de tuin zogezegd. Trattoria Mangiare is geen standaard Italiaans restaurant waar je pizza’s en verschillende variaties op de bolognese kan eten (de lasagne, macaroni, spaghetti bolognese). Trattoria Mangeria serveert net de andere Italiaanse gerechten, maar wel authentiek! Ik had de Penne Funghi met Pesto Verde saus, Michel had de Penne Scharrelkip met Truffelroomsaus, dat was een soort gerookte kip… Ook erg lekker. Beide hadden we het chocoladetaartje met hazelnootijs achteraf… Ook erg lekker! En dat allemaal voor een goede prijs, de buikjes waren weer vol!

WWW.VORKJE.NL

Het restaurant kenmerkt zich door een moderne sfeer, met een combinatie van hout en staal elementen, en doet tevens dienst als café. Deze aparte combinatie maakt het de perfecte gelegenheid voor een dinertje als begin van een stapavond, of als etentje met vrienden tussendoor.

“Mangiare is THE place to be”

In relatief korte tijd hebben wij Mangiare vier maal bezocht, en elke keer weer tot volle tevreden heid. De kaart wisselt regelmatig, waardoor continu nieuwe gerechten ontdekt kunnen worden. De klassieke pasta Aglio e olio is perfect beetgaar en op een goede wijze pikant, en kan al dan niet besteld worden met mooie verse gamba’s. Andere succesverhalen zijn de Penne met zeevruchten, in een saus met visfont en room, afgemonteerd met boter, 0wel continu de garantie van goed bereide pasta’s met enkel verse ingredienten die puur van smaak zijn.

Kom bij Mangiare niet te laat binnen indien u nog wilt eten, want de keuken sluit om 20.45 van maandag tot woensdag en om 21.15 van donderdag tot en met zaterdag. U kunt dan echter nog wel terecht voor een biertje of een glas wijn, en in het voorste deel van de zaak waar een Italiaanse deli is ingericht met typische producten voor de betere Italiaanse keuken.

Een aanrader met een nieuw concept in de Eindhovense binnenstad, met kwaliteit voorop en redelijke prijzen. Voor de verstokte liefhebber van goede Italiaanse pasta’s, voor een afwisseling in het traditionele avondmaal, of om hoogwaardige ingredienten in te kopen, Mangiare is the place to be."

RECENSIES.KNOOPJELOS.NL

Een wat andere recensie dan men normaal gesproken van ons gewend is, aangezien het een combinatie van enkele bezoeken is, en het betreft in deze het relatief nieuwe Eindhovense restaurant Trattoria Mangiare. Voormalig sous-chef van De Meulen in Oirschot, Yuri Wiessen, zwaait de scepter in de keuken van het op de Kleine Berg gevestigde restaurant, dat zich vooral richt op verse Italiaanse soepen en pasta's. Het restaurant kenmerkt zich door een moderne sfeer, met een combinatie van hout en staal elementen, en doet tevens dienst als cafe. Deze aparte combinatie maakt het de perfecte gelegenheid voor een dinertje als begin van een stapavond, of als etentje met vrienden tussendoor.

Een aanrader met een nieuw concept in de Eindhovense binnenstad

In relatief korte tijd hebben wij Mangiare vier maal bezocht, en elke keer weer tot volle tevredenheid. De kaart wisselt regelmatig, waardoor continu nieuwe gerechten ontdekt kunnen worden. De klassieke pasta Aglio e olio is perfect beetgaar en op een goede wijze pikant, en kan al dan niet besteld worden met mooie verse gamba's. Andere succesverhalen zijn de Penne met zeevruchten, in een saus met visfont en room, afgemonteerd met boter, peterselie en Fleur de sel, en de penne met garnaaltjes en zongedroogde tomaten.

Op het gebied van de soepen ontbreekt uiteraard de Pomodori met room niet, maar het meest is ons nog de romige soep van courgette met tomaatjes bijgebleven. Let wel, door de wisselingen in de kaart zullen bovenstaande gerechten niet altijd verkrijgbaar zijn. Er is echter wel continu de garantie van goed bereide pasta's met enkel verse ingredienten die puur van smaak zijn.

Kom bij Mangiare niet te laat binnen indien u nog wilt eten, want de keuken sluit om 20.45 van maandag tot woensdag en om 21.15 van donderdag tot en met zaterdag. U kunt dan echter nog wel terecht voor een biertje of een glas wijn, en in het voorste deel van de zaak waar een Italiaanse deli is ingericht met typische producten voor de betere Italiaanse keuken.

Een aanrader met een nieuw concept in de Eindhovense binnenstad, met kwaliteit voorop en redelijke prijzen. Voor de verstokte liefhebber van goede Italiaanse pasta's, voor een afwisseling in het traditionele avondmaal, of om hoogwaardige ingredienten in te kopen, Mangiare is the place to be.

Maurice van Bussel